Alternatief fietspad Pannekoekendijk

Een van de ontwerpen Pannekoekendijk in Zwolle

 

 

 

 

 

Hoe de Pannekoekendijk er straks uit komt te zien is nog niet vastgesteld. Fietserbond-Zwolle pleit in elk geval voor veilige fietspaden.

Vertegenwoordigers van Fietsersbond-Zwolle maken deel uit van het Mobiliteitsplatform, dat door de gemeente in het leven is geroepen. Via het platform heeft de Fietsersbond kennis genomen van de plannen rond de herinrichting van de Pannekoekendijk en omgeving. Op de site van de gemeente Zwolle kun je zien waarom herinrichting gewenst is. Ook kun je daar tekeningen en filmpjes bekijken waarop verschillende inrichtingsvarianten worden toegelicht. 

Fietsersbond-Zwolle heeft de gemeente laten weten, dat zij vanwege de veiligheid voor fietsers niets voelt voor fietsstroken langs de drukke rijbanen. Fietsers verkiezen vrijliggende fietspaden. Als aanvulling of alternatief voor de nu voorgestelde plannen geeft de Fietsersbond ter overweging een breed, dubbelzijdig, vrijliggend fietspad aan te leggen aan de kant van de Kamperpoort. Zo’n pad kan op logische wijze worden aangesloten op de Veerallee, Katerdijk, Burgemeester Roelenweg en de nieuwe Rodetorenbrug. Bovendien voorkomt het pad het wild oversteken van fietsers naar het toekomstige uitgaanscomplex aan het Willemsplein.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.