Geld Spitsbiker Beter Benutten

In Zwolle is de laatste week veel commotie ontstaan. De commotie werd veroorzaakt door de campagne Sptisbikers. In deze overheidscampagne worden automobilisten via beloning gestimuleerd bepaalde routes voortaan met de fiets af te leggen. Niet het doel, maar vooral het middel, kentekenregistratie, viel niet in goede aarde.

Fietsersbond-Zwolle is uiteraard vóór projecten die tot doel hebben het gebruik van de fiets te stimuleren. Maar fietsgebruik bevorder je volgens de Zwolse Fietsersbond vooral door in te zetten op goede voorzieningen. Geef fietsers op weg naar ‘werk, kerk, school, winkel, sport, restaurant, café, trein, bus en natuur’, veilige en comfortabele paden. Geef ze fietsvriendelijke verkeerslichten en ruime, lichte en veilige stallingen. 

Foto: fietsers Rondje Zwolle

Met deze fysieke maatregelen oogsten de overheid (en bedrijven) waardering bij de fietser. Dan zal blijken dat deze ongeregistreerde held, die wind en regen trotseert, zich in de kou warm trapt, die geniet van de zon en buitenlucht, de ultieme fietsambassadeur is. 

Foto: stoere fietsers trotseren de kou

N.B. De campagne is inmiddels afgelast. Fietsersbond-Zwolle adviseert niet eindeloos te gaan onderzoeken hoe deze inschattingsfout is gemaakt, maar het geld te steken in het oplossen van fysieke (fiets)problemen: “Niet de welbekende onderste steen boven zien te krijgen, maar de bovenste, losliggende stenen op gemeentelijke en provinciale paden, vastleggen!”

Foto: renovatie fietspad

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.