Inspiratie voor een duurzame en bereikbare binnenstad

Donderdag 27 november organiseren Zwolse ondernemers samen met locale organisaties een inspiratiesessie rond het thema duurzaamheid en mobiliteit.

De sessie wordt begeleid door de Amerkaanse expert op het gebied van mobiliteit in binnensteden. Hij adviseert in zaken als stadsdistributie, -bevoorrading, pakketbezorging en mogelijk gebruik van deelauto’s in de binnenstad.

In Nederland doet Eric Britton onder meer de Fietsstad Zwolle aan. De inspiratiesessie begint om 14:30 uur bij Gooodyfoods met koffie en lekkers. Daarna volgt een fietstocht door de binnenstad. Tijdens de fietstocht en de bijeenkomst daarna wordt ingegaan op de mogelijkheden voor Zwolle om duurzame intitiatieven door te ontwikkelen. Onder de genodigden zijn ondernemers, besluitvormers en andere experts. 

Klik op de foto voor een filmpje van Fietstaxi Zwolle

De Zwolse binnenstad bruist, maar raakt ook vol met auto’s en vrachtvervoer. Vrachtauto’s in de vroege ochtend, geparkeerde auto’s en bestelbusjes voor pakketbezorging overdag. Ondernemers en de Gemeente Zwolle zoeken daarom naar duurzame oplossingen voor mobiliteit in de binnenstad. Een ambitie die aansluit bij het coalitieakkoord van gemeente Zwolle, waarin ambitieuse en innovatieve stadsdistributie een plek kent.

Het programma start donderdag 27 november om 14:30 uur en eindigt om 20:00 uur. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

14.30 start met koffie en lekkers bij GooodyFoods

15.00 fietsroute door kenmerkende locaties in binnenstad 

17.00 ‘diner pensant’ op locatie Cycloon

17.00 toelichting Cycloon

17.30 presentatie gemeente Zwolle, wethouder Filip van As

18.00 diner

18.45 workshop en advies met Eric Britton

20.00 einde

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt voor de volgende partijen (klik op de logo’s om naar de site van deelnemende organisaties te surfen):

Logo Autodelen Zwolle Logo Cycloon-Zwolle Logo Fietsersbond-Zwolle
Logo Fietsjoe-Zwolle Logo GooodyFoods Logo Gemeente Zwolle

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.