Kritisch kijken naar bushaltes

In 2011 hebben vertegenwoordigers van Fietsersbond-Zwolle en van de gemeente Zwolle een aantal bushaltes onderzocht. Het bleek dat de nieuwe haltes, waarbij het fietspad achter de halteplaats is omgeleid, wel wat verbetering voor fietsers konden gebruiken. 

Foto fietspad achter bushalte in ZwolleEr is toen een lijst met verbeterpunten opgesteld. Het ging bijvoorbeeld om de breedte van het achterliggend fietspad, de plaatsing van de abri, de in- en uitgaande bocht, de belijning, de overlast van hemelwater, de opstaande rand tussen fietspad en stoep en de gladheidsbestrijding.

Afgesproken is dat de gemeente bij nieuwe haltes de verbeterpunten zoveel mogelijk zal invoeren. Bij bestaande haltes worden verbeteringen doorgevoerd als de omgeving van de halte aan groot onderhoud toe is.

Aan de Luttenbergstraat, ter hoogte van het Provinciehuis,  zijn onlangs nieuwe haltes geplaatst waarbij een aantal van de verbeterpunten zijn doorgevoerd. Vertegenwoordigers van Fietsersbond-Zwolle zijn op een paar punten na tevreden over de aanleg. 

Hoe denk jij erover? Laat het weten via: [email protected] 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.