Op een gewonnen fiets 2013 in!

Je per fiets verplaatsen is al erg goedkoop, maar op een gewonnen fiets rijd je helemaal voor niets. De afgelopen weken kregen maar liefst drie winnaars in drie verschillende loterijen een fiets uitgereikt.

De landelijke fietsverlichtingsactie “Ik wil je zien” van de Fietsersbond ging eind oktober in Amsterdam van start. Daarna konden bezoekers aan stands in het hele land aan een loterij deelnemen. De hoofdprijs, een nieuwe fiets, is gevallen op een lot uit Zwolle. De campagneleider voor deze actie, Michiel van Esch, kwam de fiets op 21 december naar Zwolle brengen. Isora is de gelukkige prijswinnaar. Haar vader maakte deze foto.

Foto: Overhandiging gewonnen fiets

Eerder, op 13 december, had de Gemeente Zwolle al een fiets uitgereikt aan Marjolein Schuling uit Wezep. Zij stalde haar fiets in een van de bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad. Het bewaarbonnetje stopte ze na het ophalen van de fiets in een speciale actietas. Die bon bleek het winnende lot in de eerste ronde van een loterij. De loterij is onderdeel van de actie “In Zwolle is altijd plaats”. Tot en met 29 december maakt iedereen die een fiets parkeert in een van de gratis bewaakte stallingen aan het Meerminnenplein, Pletterstraat of Maagjesbolwerk ook nog kans op een nieuwe fiets.

Donderdag 20 december reikte mobiliteitsmakelaar Bert van Rijssen een splinternieuwe fiets uit aan Adielee Eulen van het Deltion College. Het Deltion College werkt samen met veel andere partijen mee in het project  Zwolle Kampen Bereikbaar. Adielee is een van de 2000 deelnemers aan de zogenoemde 1-meting, waaruit het project waardevolle informatie put.

Foto: Adielee Eulen krijgt splinternieuwe fiets

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.