Schoonmaakactie Fietsersbond-Zwolle

Een delegatie van het bestuur van Fietsersbond-Zwolle gaat zaterdag 20 augustus gewapend met bezem en andere schoonmaakgerei aan de slag om de fietsenstalling aan de Westerlaan schoon te vegen. Met de schoonmaakactie wil de Fietsersbond Gemeente en Prorail aanzetten het beheer van de stationsomgeving beter uit te voeren.


Juist in de vakantietijd, wanneer het aantal gestalde fietsen kleiner is als in de rest van het jaar, zijn er betere mogelijkheden om de stallingen, tussen de geparkeerde fietsen door, schoon te maken.
Foto: ophoping zwerfvuil tussen fietsen
Voorzitter Edwin Koster van Fietsersbond-Zwolle: “De fietsenstallingen bij het station bieden niet het warme onthaal aan bezoekers dat je van de Fietsstad zou verwachten. Niet alleen zijn ze vaak overvol, maar ook het opgehoopte vuil en bladeren geven een troosteloze aanblik. We hebben al eerder gewezen op de achterstand in onderhoud, maar het lijkt erop dat de oproep niet leidt tot een structurele aanpak. Het moet toch mogelijk zijn om regelmatig met inzet van de juiste middelen stallingsplaatsen er wat prettiger uit te laten zien.”

De schoonmaakactie staat niet op zichzelf. Ook tijdens de Fietsweek in september wil de Fietsersbond, liefst samen met de ROVA,  aandacht besteden aan zwerfvuil langs fietsroutes.

Foto: ophoping zwerfvuil tussen fietsen Foto: ophoping zwerfvuil tussen fietsen

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.