Tekeningen Fietsenstalling Pletterstraat nu nog te zien

Als de gemeentelijke plannen doorgaan sluit over enige tijd de fietsenstalling aan de Pletterstraat voor het publiek. Het wordt een stalling voor medewerkers van ondernemingen in de binnenstad. Na de opening, nu zo’n 10 jaar geleden, fleurden leden van Fietsersbond-Zwolle de stalling op met levensgrote kindertekeningen.

De panelen met de tekeningen hangen er nog steeds, maar door uitbreiding van de stalling met een etagelaag kwamen de tekeningen de laatste jaren minder goed tot hun recht. Met de gemeente is inmiddels afgesproken dat de panelen voorzichtig worden weggehaald en opgeslagen. De Fietsersbond zou graag zien dat de tekeningen een plaats krijgen in de geplande stalling aan het Gasthuisplein. Wellicht is de ruimte daar geschikt om het aantal tekeningen uit te breiden.

Foto: kindertekening_1

De afbeeldingen op de panelen zijn gekozen uit 100 tekeningen gemaakt door kinderen van basisschool Geert Groote in Zwolle.

Foto: kindertekening_2

De kindertekningen zijn met de hand uitvergroot en overgezet op grote panelen.

Foto: kindertekening_3

Alle tekeningen zijn ingeschilderd en geconserveerd met een vernislaag door leden van Fietsersbond-Zwolle. De operatie werd gecoördineerd door Harry Gijsman.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.