Uitbreiding fietsenstalling Meerminneplein Zwolle noodzakelijk

“Vol, we zitten helemaal vol”, roepen de beheerders van de bewaakte stalling op het Meerminneplein naar talloze fietsers die zaterdagmiddag hun fiets kwijt willen in de stalling. Er staan circa 240 fietsen en een tiental brommers in de stalling. “Probeer het maar in de Pletterstraat”. Maar ook daar staat de stalling vol.

Foto: overvolle stalling Meerminneplein

Buiten de bewaakte stalling staat het ook helemaal vol met fietsen. Voor de stalling, bij het halfronde muurtje onder de bomen staan alleen al 100 fietsen gestald. Op het overige terrein rondom de stalling staan nog eens 150 fietsen. Het is duidelijk: het Meerminneplein is voor veel fietsers dé plek om een berzoek aan de stad te beginnen.

Fietsenstallingen en terrassen

De gemeente is in gesprek met ondernemers  om het Meerminneplein een facelift te geven. Er zou meer ruimte moeten komen voor terrassen en men wil de fietsenstallingen (gedeeltelijk) aan het oog onttrekken door bomenhaagjes.

De Fietsersbond is niet tegen een andere inrichting van het plein, maar vindt dat dit niet ten koste mag gaan van stallingsplekken. De Fietsersbond vreest  dat deze combinatie niet mogelijk is.

Fietsstad Zwolle wil graag een Gastvrije stad zijn. Dat betekent dat fietsende klanten van de binnenstad hun fiets goed en gemakkelijk kwijt kunnen. Vermindering van de stallingscapaciteit op het Meerminneplein zal ook niet helpen om het bezoek aan het noodlijdende Broerenkwartier te verhogen. De Fietsersbond pleit er juist voor om snel de stallingscapaciteit op het Meerminneplein en de directe omgeving (het Broerenkerkplein)  te vergroten. Misschien is het tijd het verwijderde fietsparkeerdek in een modern jasje terug terug te laten keren.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.