Velomobiel verovert Zwolle tijdens oliebollentocht

Logo Oliebollentocht Velomobiles Only

Op 29 december wordt in Zwolle de Velomobile Only Oliebollentocht verreden. Als het weer een beetje meezit verwacht de organisatie een record aantal deelnemers uit binnen en buitenland te kunnen begroeten. Ook enkele leden van Fietsersbond-Zwolle zijn van de partij.

Vrijwel iedereen heeft wel eens een  velomobiel zien rijden. Het zijn driewielers ingebouwd in een carrosserie in de vorm van een snelle kano. Deze superfiets heeft twee sturende en remmende voorwielen en een aangedreven achterwiel. Door goede vering zitten ze comfortabel. De bestuurder heeft weinig last van het weer en ze kunnen behoorlijke snelheden bereiken.

Foto Velomobielen tijdens oliebollentocht vorig jaar

Foto: Wim Schermer

De velomobielen verzamelen zich op zaterdag 29 december vanaf half tien bij café-restaurant De Vrolijkheid aan de Oude Mepperlerweg. Nadat de bestuurders zich hebben ingeschreven en iets warms hebben gedronken vertrekken ze vanaf 11:00 uur. In groepen van 50 velomobielen volgen ze een mooie tocht van 60 kilometer. De tocht, met onderweg maar één verkeerslicht, volgt de Vecht en het Zwarte Water en voert onder meer door de Kop van Overijssel. Daar wordt in Belt-Schutsloot gepauzeerd.  Na terugkeer in Zwolle is er snert en katenspek voor de deelnemers en kunnen zij aan de versgebakken oliebollen beginnen.

Kaart route oliebollentocht 2012

De meeste deelnemers overnachten voor en na de tocht in Zwolle, vaak bij particulieren. Verdere informatie over de tocht, de route en aanmelding is te vinden op http://www.ligfiets.net

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.