Zwolle Fietst! 12 april 2014

Op zaterdag 12 april vindt op het Grote Kerkplein Zwolle Fietst! plaats. 

Dit fietsevenement wordt georganiseerd door de gemeente Zwolle samen met het landelijk bureau van de Fietsersbond in Utrecht, om extra aandacht te vragen voor de nominatie van Zwolle voor Fietsstad 2014.

Om 11.00 uur wordt het evenement geopend door de wethouder van Verkeer en Vervoer, René de Heer. De festiviteiten eindigen om 15.30 uur.

De fietsenstalling op het Grote Kerkplein is open en wordt extra gemarkeerd met een ballonnenboog. Rechts naast de fietsstalling, voor het gemeentehuis komt een kraam van de gemeente. Verder zijn er stands van Cycloon Fietskoeriers, de Fietsersbond, Profile Gait Rigter ‘de fietsspeciaalzaak’ met hoge bi’s (ouderwetse fietsen met een groot wiel). Er is een workshop van de Fietsschool voor grote driewielers, een crossbaan voor kinderen en een fun-to-go vierpersoonsfiets van Welzorg.

Er zijn drie fietsroutes uitgezet; de routes zijn te downloaden via internet en hebben stops bij  sportpark de Pelikaan en Gait Rigter, waar gratis ijsjes worden uitgedeeld.Op de hoek van de Luttekestraat komt een plek voor de fietstaxi’s van Fietsjoe, die gratis door het centrum rijden

We zoeken vrijwilligers die willen meehelpen op die dag, onder andere om op de fun-to-go twee- of vierpersoonsfietsen te willen fietsen met mensen die dat zelf niet kunnen.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een berichtje naar [email protected] en vermeld waarmee je wilt helpen en wanneer (tijdstip).

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.