Zwolle Fietst! werd een succes

Op 12 april stond de fiets centraal in Zwolle. Op het Grote Kerkplein organiseerde de Gemeente Zwolle samen met het landelijk bureau van De Fietsersbond het fietsevenement Zwolle Fietst!

Wethouder De Heer opende Zwolle Fietst! Hij stapte daartoe wat onwennig op een BMX-crossfiets. De BMK-stunters van ICYCLE lieten daarna zien hoe het ook kan. Op hun speciale fietsen maakten zij de meest spectaculaire sprongen en salto’s.

Foto opening evenement door Weth. De Heer

Er was veel te zien en te doen op het plein. Profile Gait Rigter, de fietsspecialist, aanwezig met hoge bi’s (ouderwetse fietsen met een enorm voorwiel) was een van de blikvangers. De Fietsschool van de Fietsersbond organiseerde in samenwerking met Welzorg workshops voor grote driewielers (speciale fietsen voor mensen met lichamelijke beperkingen). Er werd veel gebruik gemaakt van de crossbaan voor kinderen en de vierpersoonsfiets. Bij de stands van onder meer Cycloon Fietskoeriers en De Fietsersbond was volop informatie voor belangstellenden aanwezig.

Het evenement werd georganiseerd om extra aandacht te vragen voor de nominatie van Zwolle voor Fietsstad 2014.

Op 8 mei 2014 wordt bekend gemaakt welk van de vijf genomineerde steden de komende jaren de titel fietsstad mag dragen. Wordt het Almelo, Eindhoven, Enschede, Velsen of ZWOLLE?

Foto stuntfietsers van ICYCLE

Foto stuntfietsers ICYCLE

Stuntfietser ICYCLE

Foto testen driewieler

(redactie: publicatie van dit verslag is door omstandigheden wat vertraagd)

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.