Unieke oplossing voor gevaarlijk kruispunt

De Vondelkade en Philosofenallee zijn onderdeel van de hoofdfiets- route van Berkum naar het centrum. Het kruispunt met de Wipstrikker- allee is gevaarlijk, hier kruisen druk fietsverkeer en autoverkeer elkaar. Verkeersdeskundigen komen nu met een unieke oplossing om de oversteek veiliger te maken: de fietsrotonde.

Een fietsrotonde gaat de fietsstaat Vondelkade verbinden met de Philosophenallee

De Vondelkade is een fietsstraat en binnenkort is de Philosofenallee dat ook. Het fietsverkeer zal nog verder toenemen en om ongelukken te voorkomen zocht de gemeente naar oplossingen. Het plan is om een fietsrotonde te realiseren. Fietsers via de rotonde kunnen alle kanten uit en hebben daarbij voorrang op het autoverkeer, dat een rechte weg over de Wipstrikkerallee blijft volgen.

Een fietsrotonde gaat de fietsstraat Vondelkade verbinden met de Philosophenallee.

Het is een creatieve oplossing en een primeur voor Nederland. Fietsersbond-Zwolle heeft, samen met andere organisaties, deelgenomen aan gesprekken om de voor- en nadelen van deze oplossing op een rijtje te zetten. De bond is positief gestemd over het ontwerp en kijkt uit naar de verdere uitwerking van het plan.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.