Fietsen is leuk!

Fietstocht rondom Zwolle

 

 

 

 

 

 

Zwollenaren, maar ook een groep belangstellenden uit de partnerstad Lünen, kunnen op 22 september een begeleide tocht maken langs mooie en interessante plekken in Zwolle. 

Milieuraad Zwolle, Fietsersbond-Zwolle en Fietsjoe Fietstaxi organiseren deze tocht, de Gemeente Zwolle ondersteunt de organisatie. Om 11:00 uur worden de fietsers voor het stadhuis welkom geheten en starten zij voor een tocht van ongeveer twee uur. Zij doen daarbij ook de fietsenstalling aan de Pletterstraat aan. Daar opent wethouder René de Heer rond 11:15 uur een oplaadpunt voor elektrische fietsen.  De tocht is een van de activiteiten die plaats vindt in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Tijdens de week promoten de deelnemers duurzame mobiliteit als middel om de leefbaarheid in dorpen en steden te verbeteren. 

Zwolle en fietsers zijn nauw verbonden. Bijna 50% van het locale verkeer komt voor rekening van de fietser. Het beleid, al jaren geleden ingezet, heeft geleid tot een goede fietsinfrastructuur met veel snelle en veilige fietsverbindingen. Om de positie van de fiets  in de toekomst vast te houden en te verstevigen blijven verbeteringen en uitbreiding van fietsvoorzieningen noodzakelijk. Tijdens de tocht besteden de begeleiders aandacht aan een aantal van die voorzieningen. Tevens bestaat de mogelijkheid om met de betrokken deskundigen van gedachte te wisselen over knelpunten.

Deelname is gratis en hoewel aanmelden niet verplicht is, is het voor de organisatie wel gemakkelijk als doorgegeven wordt op hoeveel personen zij kan rekenen. Voor belangstellenden die minder mobiel zijn worden fietstaxi’s ingezet. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is daarvoor aanmelding voor 20 september noodzakelijk. Dat kan via 0384982618 of via [email protected]

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.