Fietsparkeren in de binnenstad

Veel Zwollenaren komen op de fiets naar het centrum. Gelukkig maar! Er is echter te weinig ruimte om al die fietsen te stallen. Op sommige plekken ontstaan rommelige en onveilige situaties door de hoeveelheid geparkeerde fietsen.

Wethouder De Heer heeft de Raad een aantal voorstellen gedaan om het fietsparkeren te reguleren. Op enkele plekken, zoals de kop van de Oude Vismarkt,  is volgens hem geen andere maatregel dan een verbod op fietsparkeren mogelijk.  Zo’n verbod wordt echter pas van kracht als er goede alternatieven aanwezig zijn. Dit voorstel is door de Raad aangenomen.

Stallen van fietsen in centrum Zwolle

Er moeten dus nieuwe stallingen bij. Voor een deel gaan die er komen:

  • De mobiele stalling op het Grote Kerkplein wordt uitgebreid met betere rekken en ruimte voor fietsen op eigen standaard. Deze stalling wordt gratis bewaakt.
  • Op de Melkmarkt komen 40 nietjes (voor 80 fietsen)
  • Bij het Maagjesbolwerk krijgt de bovengrondse stalling een nieuwe inrichting. De bewaker van de fietsenkelder wordt ook verantwoordelijk voor deze bovengrondse ruimte. Er komen hekken om de stalling en de toezichthouder krijgt bovengronds een onderkomen.
  • De bewaakte stalling aan het Meerminneplein wordt uitgebreid.
  • Aan de kant van de stadsmuur aan de Pletterstraat komen 140 plaatsen. Gekeken wordt of de bestrating naar de stalling daar fietsvriendelijker kan.
  • Voor de Steenstraat zijn nog geen concrete plannen.
  • Het fietsverkeer via de Rodetorenbrug aan die kant van de Melkmarkt zal toenemen. Het plein naast restaurant De Belgische Keizer lijkt ons heel geschikt voor een fietsenstalling. De mogelijkheden daar zijn echter afhankelijk van de bouwplannen.

 De gemeente probeert een groot deel van de plannen nog voor de Sinterklaasdrukte te realiseren.

Zie ook Fietsersbond helpt bij onderzoek.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.