Tuinland Zwolle heeft oog voor klant op fiets

Foto Girbe Drenthe, directeur Tuinland

 

 

 

 

 

 

Girbe Drenth is directeur van Tuinland. Naast de grote vestiging in Zwolle, heeft het tuincentrum vestigingen in Groningen, Assen en Wilp. Bij Tuinland is de fietser meer dan welkom en het bedrijf werkt aan uitbreiding van de fietsfaciliteiten. 

Wegwijzers voor fietsers

Girbe lanceerde al weer even geleden een plan in het ondernemersoverleg Marslanden om voor het bedrijventerrein fietsbewegwijzering te realiseren. Het bedrijventerrein kent een goede ontsluiting voor de fietser. Maar de weg vinden is niet altijd even makkelijk.  Dus op zoek naar het juiste bedrijf zou een systeem, zoals dat voor automobilisten reeds bestaat, de fietser kunnen helpen.

Op verzoek van Girbe heeft Paulus den Boer van Fietsersbond-Zwolle het plan voor de fietswijzer uitgewerkt.

Harry Gijsman, de vormgever van de Fietsersbond, heeft het uitgewerkte plan vervolgens gevisualiseerd. In de Werkgroep Bewegwijzering Marslanden, waarin naast de Ondernemersclub ook de Gemeente Zwolle en de Stichting Mobiliteitsmakelaar participeren, is het plan inmiddels positief ontvangen. De eerste offerte voor de bijna 200 wegwijzers is binnen. Girbe Drenth hoopt dat er nu snel tot uitvoering wordt overgegaan. 

E-bike en aanhangwagentjes 

Volgens Tuinland komt ongeveer 30% van de klanten op de fiets. Het zijn vaak mensen, die regelmatig het bedrijf bezoeken, een kopje koffie drinken en wat kleinere aankopen doen. Soms komen ze zich oriënteren en zie je ze later terug. Fietsers kunnen tot vlak voor de hoofdingang fietsen, daar kunnen ze parkeren in stevige parkeerrekken. Om het fietsers gemakkelijker te maken ook grotere aankopen te doen, denkt Girbe na over de suggestie fietsaanhangers of vrachtfietsen te gaan uitlenen.

Tuinland speelt ook in op de trend van toenemend gebruik van de e-bike. Het bedrijf gaat één of meer oplaadpunten installeren. Daar kunnen de elektrische fietsen gratis worden opgeladen terwijl de klant het tuincentrum bezoekt.

Fietsersbond-Zwolle is uiteraard erg blij met al deze plannen en met het feit dat Tuinland beseft dat fietsers goede klanten zijn. “Fietsers zijn net gewone mensen, met dezelfde tuin- en plantenwensen”.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.