Jury kiest Fietsstad 2016

Vanmiddag, 19 mei 2016, maakt de jury van Fietsstad 2016 bekend welke van de genomineerde steden de komende jaren de titel Fietsstad mag voeren.

Logo Fietsstad 2016

De Fietsersbond maakte vorig jaar oktober tijdens het Bikenomics-symposium in Utrecht de vijf genomineerden voor de Fietsstad 2016 bekendgemaakt. De gemeenten Goes, Groningen, Maastricht, Nijmegen en Utrecht hebben volgens de Fietsersbond de beste plannen voor de fietser en zijn door een deskundige jury in het voorjaar van 2016 beoordeeld, er is gekeken of hun beleid ook in de praktijk werkt. Naast het algemene fietsklimaat was hierbij vooral aandacht voor het thema van de verkiezing: Bikenomics, de economische waarde van de fiets. 

Logo Fietsstad 2014Zwolle kon niet deelnemen aan deze verkiezing. Onze stad werd in 2014 gekozen tot Fietsstad op het thema: Fietsen zonder hindernissen. 

De uitslag van de verkiezing en het juryrapport wordt  via de landelijke en regionale pers bekend gemaakt. Uiteraard besteden wij op onze site ook aandacht aan de verkiezing.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.