Winnaar titel Fietsstad-2016 is bekend

NIJMEGEN mag zich vanaf vandaag Fietsstad-2016 noemen. Felicitatiesvanuit Zwolle.

Foto: groene fietsbrug in Nijmegen

Dit is wat de jury over Nijmegen zegt:

“Nijmegen is een stad die grote indruk maakt met zijn snelfietsroutes van hoge kwaliteit, het enthousiasme van de ondernemers in het Dutch Bicycle Centre en de komst van het Velocity-congres en andere events zoals de Giro.
De jury ziet visie die met grote investeringen en baanbrekende projecten een goede en grondige manier wordt waargemaakt.
De gemeente heeft ook oog voor de normale fietsinfrastructuur en brengt ‘bikenomics’ naar het oordeel van de jury echt in de praktijk: doordat er wordt ingezet wordt op meer werknemers per fiets, kan bij het ziekenhuis 15 miljoen euro worden bespaard op een parkeergarage. Over voordelen van een actief fietsbeleid gesproken! Nijmegen heeft de afgelopen jaren baanbrekende parkeervoorzieningen voor de fiets gerealiseerd, zowel in het stadshart als bij het station. Het is ook de stad van het ‘fietsverbinden’: je fietst met gemak en plezier van stadsdeel naar stadsdeel aan weerszijden van de Waal en van Nijmegen naar omliggende steden en dorpen.”
 
Foto: Zwolle feliciteert Nijmegen
 
Uiteraard was er vanuit Fietsstad-2014 Zwolle een vertegenwoordiging aanwezig bij de uitreiking van de prijs. Voorzitter Edwin Koster van Fietsersbond-Zwolle feliciteerde Nijmegen met het behalen van de titel. Hij vindt dat Nijmegen een waardevolle schakel vormt in de keten van fietsgemeenten. “Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat we druk op de pedalen houden.”

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.