Afdeling Zwolle bezocht Fietsstad 2016: Nijmegen

Het bestuur van de Fietersbond Zwolle bezocht op zaterdag 24 september 2016 Nijmegen, Fietsstad 2016!

De Zwollenaren werden ontvangen en rondgeleid door bestuursleden van de afdeling Nijmegen. Later in het programma sloot “de fietsambtenaar” van de stad Nijmegen zich aan. 
De fietstocht voerde vanzelfsprekend langs veel fietsinfra, waarbij zowel goede minder goede oplossingen werden bezocht, beproeft en besproken. Fietsroutes, fietspaden, fietsoversteken, fietsbruggen, kruisingen, tunnels (naar Zwols model), (rol)trappen, ect.  Het kwam allemaal voorbij en vanzelfsprekend ook een bezoek aan het Dutch Bicycle Centre.

Het niveau van de fietsvoorzieningen is in Nijmegen lange tijd van zeer bescheiden niveau geweest, maar de laatste jaren is er met veel elan gewerkt aan verbetering van het fietsklimaat. Brede fietspaden, lange doorlopende fietsroutes, moderne stallingen, veel aandacht voor een sociale en prettige beleving van de omgeving hebben het gebruik van de fiets flink bevorderd. Iedereen is het er over eens Nijmegen is er leefbaarder door geworden. 

De bestuursleden van de afdeling Zwolle brengen elk jaar een werkbezoek aan een stad waar ontwikkelingen op fietsgebied de aandacht vragen. De afgelopen jaren waren dat Den Haag en Utrecht.

Foto: aankomst station Nijmegen

Foto: binnenfietsstalling bij station

Foto: Dutch Bicycle Centre

Foto: Dutch Bicycle Centre, bakfietsen

Foto: creatief voor de fiets

Foto: creatief voor de fiets

Foto: fietsbrug (Groene Snelbinder)

Foto: duidelijke borden fietsstraat en vriendelijke verkeersheuvel

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.