Fietsparkeren in centrum Zwolle

Komst Hudson’s Bay, kansen voor de fiets

nlangs stond in de krant een nog niet eerder vrijgegeven artist’s impression van de transformatie van V&D-Zwolle naar de Zwolse vestiging van Hudson’s Bay. Naast de upgrade van het gebouw viel mij vooral het lege Meerminneplein op. 

Artist's impression Hudson's Bay linksboven: toekomstig beeld? Foto: fietsparkeren op Meerminneplein Meerminneplein nu.

Dat ziet er heel mooi uit, een mooie en open ruimte, een echt plein! Een geweldige oppepper voor dit gebied. Maar wordt het ook waar? Waar staan de fietsen van de klanten? Vergelijk het plaatje eens met de huidige situatie met meestal een (over)volle fietsenstalling.

Gaat het hier om wensdenken of gebrek aan kennis bij de betrokkenen? Het zal toch niet wéér gebeuren dat bij het ontwikkelen van een grote publiekstrekker te weinig aandacht besteed wordt aan het belang van de fietsende bezoeker?

Voorlopig houd ik het er maar op, dat dit plaatje de start is van een initiatief om het fietsparkeerprobleem aan deze kant van het centrum op te lossen. De kans is aanwezig om onder Hudson’s Bay en Meerminneplein een moderne, ruime stalling te bouwen. Zo’n kans doet zich niet nog een keer voor, dus Gemeente Zwolle, City Centrum Zwolle en projectontwikkelaar: LAAT DEZE KANS NIET LOPEN. Maak het centrum nog aantrekkelijker en economisch sterker!

Edwin Koster

Voorzitter Fietsersbond, afdeling Zwolle

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *