Stalling Gasthuisplein geopend

Overdekt, bewaakt en gratis stallen

De nieuwe stalling aan het Gasthuisplein kun je niet missen, tenminste als je via de Spoelstraat of Terpelkwijkstraat naar het centrum van Zwolle fietst. De letters GASTHUISPLEIN in combinatie met een afbeelding van een fiets zorgen voor goede herkenbaarheid van de inpandige stalling. De stalling moet een deel van het stallingsleed in de binnenstad oplossen.

De nieuwe stalling is licht en fris van opzet en biedt veel comfort voor de fietsers. Dat is iets waarop de Fietsersbond bij de gemeente heeft aangedrongen. Wij verwezen onder meer naar de stallingen in Leeuwarden, Amersfoort en Utrecht.

In de stalling hangen geschilderde kindertekeningen op levensgrote panelen. Voorheen hingen die in de stalling bij de Pletterstraat. Deze kunstwerken met de fiets in de hoofdrol verbeelden het plezier van fietsen en maken stallen nog leuker. De kunstwerken zijn destijds door kinderen van de Geert Grooteschool met hulp van Fietsersbond-Zwolle ontworpen.

Door de combinatie stalling en rijwielhandelaar is er ruimte voor extra service. Zelfs de loopafstand naar belangrijke plekken in de stad, zoals bijvoorbeeld Waanders in de Broeren,  zijn kort.

De realisatie van de stalling was mogelijk door samenwerking tussen Gemeente Zwolle en FietsID. Wij wensen beheerder en ondernemer veel succes!

 

 

 

 

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *