Fietsweek Zwolle

23 tot en met 29 september 2017

Op zaterdag 23 september 2017 vormt Het Broerenkerkplein het middelpunt van de Fietsweek Zwolle. Daar gaan we van start met een fantastisch fietsfestival. Van 11.00 tot 16.00 uur zetten tal van Zwolse organisaties hun beste beentje voor. Samen creëren ze een festival waar van alles te beleven is voor jong en oud. De toegang is gratis.

Logo Fietsweek 2017 Zwolle
Logo Fietsweek 2017 Zwolle

Een greep uit de startactiviteiten:
 Stap op je tweewieler voor een prachtige fietstocht. Om 11.00 uur geven bekende sporters, onder wie Erben Wennemars, het officiële startsein.
 Je kunt vertrekken bij de Eemhoeve, de Klooienberg of de Schellerhoeve. Vanaf daar fiets je via een mooie route naar het Broerenkerkplein.
 Onderweg kom je allerlei activiteiten tegen. Tijdens die activiteiten verzamel je stempels en spaar je voor een leuk presentje.
 Heb je een bijzondere fietsoutfit? Presenteer jouw outfit dan voor een vakjury metafgevaardigden van onder meer fietsgroothandel Kruitbosch en de afdeling Mode van het Deltion College.
 Parkeer je fiets bij aankomst in de nieuwe fietsenstalling op het Gasthuisplein en laat hem gratis checken en graveren door de Algemene Fiets Afhandel Centrale.
 Verzamel extra stempels bij het hobbelfietsspel, de BMX-clinic of het Zwolse kampioenschap slow biking.
 Spot de unieke, oude fietsen van Fietsgroep Noord.
 Bekijk de tentoonstelling van fietsfabrikant Union.
 Geniet van het straattheater en het fietsorkest.
 Zoek een tweedehands tweewieler uit op de fietsenmarkt of scoor een bel, slot of zadel bij de koopjeskraam.

In 2014 werd Zwolle uitgeroepen tot Fietsstad. Volgens het juryrapport voelt de fietser zich in Zwolle welkom en wordt er op creatieve manier gezocht naar oplossingen om het in de stad voor fietsers veilig en prettig te maken. Dat geldt voor kinderen die hun eerste meters maken tot koeriers die de omgeving op hun duimpje kennen. Om dat te vieren, organiseert de gemeente Zwolle deze feestelijke Fietsweek.

Beelden van Fietsweek 2016.
Beelden van Fietsweek 2016.

Vier jij het feest met ons mee?
De Fietsweek is een jaarlijkse traditie sinds Zwolle in 2014 werd uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. Van de vernieuwde Willemskade tot de innovatieve stalling op het Gasthuisplein, tot op de dag van vandaag investeert de gemeente in routes, wegen en faciliteiten die jou op weg helpen. Tijdens de Fietsweek ontdek je hoe mooi fietsstad Zwolle is. Vier jij het feest met ons mee?

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *