Opening Tesselschade-Fietsstraat

Negende fietsstraat in Zwolle

Zaterdagmiddag 23 september opende wethouder Michiel van Willegen de negende fietsstraat van Zwolle:  De Tesselschadestraat. Omwonenden en onder meer Fietsersbond-Zwolle waren betrokken bij het ontwikkelproces.
Foto: Tesselschadestraat negende fietsstraat in Zwolle
Tesselschadestraat negende fietsstraat in Zwolle

Uiteraard is Fietsersbond-Zwolle blij met de uitbreiding en verbetering van het fietsnetwerk in Zwolle. Het doel is de fietser op een veilige en comfortabele manier snel naar zijn/haar bestemming te brengen. Omdat de de fietsstraat al enige tijd voor de opening in gebruik is genomen konden genodigden al iets vernemen van de ervaringen tot nu toe. Volgens buurtbewoners doen zich af en toe nog onveilige situaties voor. De gemeente heeft dit signaal ook ontvangen. Als over enige tijd de nieuwe situatie wordt geëvalueerd bekijkt de gemeente of er nog verbeteringen doorgevoerd moeten en kunnen worden.

 

 

Tesselschadestraat_ontwerp
Tesselschadestraat, wat kan hier verbeterd worden?

De indruk van Fietsersbond-Zwolle is dat duidelijkheid een belangrijke voorwaarde is. De organisatie dringt erop aan beter aan te geven dat verkeersdeelnemers zich in een fietsstraat bevinden. Grotere borden bij het begin van fietsstraten, herhalingsborden bij zijstraten en grote aanduidingen op de weg helpen daarbij. Uit eigen onderzoek is gebleken dat niet alle automobilisten weten dat van hun verwacht wordt dat zij maximaal dertig km/uur rijden en fietsers niet hinderen.

Foto: Tesselachadestraat openingshandeling
Het kostte wat moeite. maar uiteindelijk had de wethouder tijdens de openingshandeling de touwtjes weer in handen
Foto: wethouder aan het woord
De wethouder aan het woord

Er mag dus nog wat extra inspanning geleverd worden door de gemeente. Wat dat betreft zat er symboliek in de openingshandeling van de wethouder. Er was extra inspanning nodig om het bord fietsstraat zichtbaar te maken.

Uiteraard wordt ook van de fietser verwacht dat hij/zij rekening houdt met anderen bij het gebruik van de fietsstraat.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *