Kies voor de fiets

Gaan de Zwolse partijen voor de fiets?

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 21 maart is het zover. Wat zijn de plannen van de partijen voor de Zwolse fietsers? Fietsersbond-Zwolle heeft de partijprogramma’s met elkaar vergeleken, zodat je op 21 maart kunt kiezen voor de fietser.

De partijprogramma’s zijn vergeleken op een aantal voor fietsers belangrijke punten. Wat zijn de plannen voor fietsparkeren, in centrum of station? Zijn de partijen voor meer fietsstraten? Moet de fiets prioriteit krijgen in de vervoersvraag? Is er geld voor bredere fietspaden, schoolroutes of OV-Fiets? Zien de partijen stadsdistributie per fiets zitten? Naast de door ons bepaalde thema’s leggen de partijen ook hun eigen accenten. De belangrijkste of opvallendste zijn opgenomen in de tabel.

Er zijn flinke verschillen tussen de programma’s wat fietsen betreft. Er valt echt wat te kiezen!
Dit zijn de ideeën van de partijen. Natuurlijk zal er in de coalitieonderhandelingen nog verder over worden gesproken.

FB_verkiezingen-2
 • Fietsersbond-Zwolle raadt vooral de volgende punten aan:
  Meer stallingen in de binnenstad bijvoorbeeld bij het Broerenkwartier en de Fundatie. Ook betere pop-up stallingen op drukke locaties zoals het Rodetorenplein en het Grote Kerkplein.
 • 30 is het nieuwe 50! De Fietsersbond wil een maximum snelheid van 30 waar dat mogelijk is. Waarom? De kans op een ernstig ongeval is maar liefst 3,5 keer lager dan bij 50 km per uur!
  En wanneer auto’s minder hard rijden, krijgt de fietser meer ruimte op de weg. Bijvoorbeeld op de binnenring langs de grachten zoals de Burgemeester van Roijensingel.
 • Veilige routes voor scholieren. Gelukkig gaan veel scholieren op de fiets naar school.
  Een veilige route is dan wel zo fijn. De fietsroute vanaf Stadshagen, via Holtenbroek naar de Aa-landen is druk en heeft veel lastige kruisingen. De Fietsersbond ziet graag verbetering op deze scholierenroute.Dit zijn de belangrijkste punten voor de Fietsersbond.
  De fiets is hot! Het werk van de Fietsersbond is daarom belangrijker dan ooit! We kunnen hierbij zeker hulp gebruiken. Helpt u ook mee? Neem contact op met [email protected] of telefonisch via 06 19 85 75 85.
Kies_voor_de_fiets

Categorieën