Fietsverhalen in de Stadkamer

Avonturen van Wereldfietsers en een Grensfietser

Droom je van lange fietstochten door verre landen of dichtbij huis, houd je van reisverhalen, wil je fietservaringen delen of ideeën opdoen? Kom dan op 7 juni naar de Stadkamer. Om 19:30 uur start een avond vol verhalen met wereldfietsers Marten Zeckendorf en Wendy Pols en grensfietser Vincent Wever.

Na de drukbezochte avonden met wereldfietsers Frank van Rijn en Marica van der Meer organiseert Fietsersbond-Zwolle opnieuw een avond waarop leden en niet-leden kunnen smullen van fietsverhalen.

Voor de pauze nemen Marten en Wendy het publiek in woord en beeld mee op hun reis van bijna 19.000 kilometer, onder meer door Oezbekistan, hoog door het Himalayagebergte, China, Vietnam en Cambodja. Oorspronkelijk waren ze van plan om naar Tibet te fietsen, maar “…het liep allemaal een beetje anders.” Hun verhaal gaat natuurlijk over fietsen, soms blijkt dat gemakkelijk te zijn, maar soms hoor je ze als het ware hijgend op de pedalen staan. Het zijn echter vooral de ontmoetingen met andere culturen, eenvoud, vernuft, hulp, nieuwsgierigheid, agressie, onbegrijpelijke regels en gastvrijheid die het een boeiend verslag maken.

 

IMG_5232BB_web

Na de pauze het verhaal van Vincent Wever. Hij fietst ‘over de rand van Nederland’ en laat zien dat het fietsen, dichtbij huis, heel avontuurlijk kan zijn. Probeer maar eens zo dicht mogelijk langs de grens te fietsen van noord Groningen tot in het zuiden van Limburg. Je moet dan door akkers ploegen en rijden over comfortabele paden. Je komt oude grenspalen, dijken, smokkelroutes en fortificaties tegen. Het landschap verandert steeds, soms is het heel saai, maar vaak nog veel mooier dan je verwacht. Je staat oog in oog met reeën en proeft het belang van noaberschap.

 

Grensfietser_01

Tijdens de pauze is er gelegenheid met sprekers te praten en hun boeken in te zien of te kopen.

De zaal in de Stadkamer biedt plaats tot ongeveer 100 personen.
De entreeprijs bedraagt € 5,-. Deze prijs is inclusief koffie of thee. Voorverkoop van de kaartjes via de website van de Stadkamer: https://stadkamer.nl/activiteiten. De zaal gaat op 7 juni open om 19:15 uur. Vanaf dat moment zijn ook de restkaarten nog tegen contante betaling koop. De afsluiting van de avond is gepland om 22:00 uur.

Stadkamer_01_web
Ingang Stadkamer met fietsenstalling

Categorieën