Licht voor fietsen in Zwolle

Boskalis Nederland en Fietsersbond-Zwolle delen lichtjes uit

De wintertijd is het jaargetijde waarin fietsverlichting het verschil maakt tussen wel of niet gezien worden. Dat nog niet elke fietser zich daarvan bewust is duidelijk. Sommige fietsers rijden zonder verlichting.
“Dat moet en kan anders,” denkt de Fietsersbond-Zwolle. Komend weekend gaat de wintertijd in en worden de dagen weer donkerder. Om het belang van goede fietsverlichting te onderstrepen starten Boskalis Nederland en Fietserbond Zwolle dan een verlichtingsactie rondom het station in Zwolle.

IMG_fietslogo_met_lamp_web

Op fietsstroken waar verlichting eigenlijk heel belangrijk is, staan nu nog fietsen afgebeeld die geen lamp hebben. Dat bracht de Fietsersbond op het idee om te breken met die traditie. Edwin Koster, Fietsersbond Zwolle: “Een fiets met werkende verlichting moet de boodschap zijn! Terwijl nu in het onderbewustzijn een beeld van een fiets zonder verlichting wordt vastgelegd.”

We gaan de fietslogo’s op de omleidingsroute bij het station in Zwolle voorzien van een voorlamp. En we koppelen dit aan een verlichtingsactie op maandagmiddag 28 oktober tussen 16.30 en 17.30 uur. Verlichte fietsers maken kans op een presentje. Fietsers zonder verlichting krijgen een thuisbrenglampje. Deze actie is in samenwerking met Boskalis Nederland, de aannemer van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het station.

IMG-fietslogo_omleiding_station_web
IMG-fietslogo_omleiding_station_02

Categorieën