25 juni: Fietsfestival in Zwolle

 

 

Fietsfestival_flyer

Informatie over het festival en de activiteiten.
Fiets en Feest mee op 25 juni.

Fissafiets

Fietsen is natuurlijk al leuk. Maar fietsen mét muziek is geweldig. Twee jaar geleden bouwden Joppe en Ivar een professionele dj-bakfiets: de Fissafiets. Ze draaien het liefst op mooie evenementen rondom fietsen en duurzaamheid. Dans jij met hun mee?

Smoothiefiets

Fiets je eigen smoothie op spierkracht. De smoothiefiets van Smoothies&Zo past perfect bij het thema gezondheid. Door te trappen op het leukste vervoermiddel krijg je een gezond drankje van vers fruit!

Fietsdiefstal Theatershow

Pech fiets weg? Na de show van deze fietsendief weet je precies wat je moet doen om dit te voorkomen. In rap tempo worden diverse sloten op fietsen opengebroken.

Fun Biking XXL

We organiseren een afgesloten area met verschillende funbikes. Deelnemers worden uitgedaagd de funbikes uit te proberen.

Schminken

Voor de kleintjes: laat een fiets op je gezicht schminken of kies voor een ander mooi ontwerp zoals een vlinder of superheld.

Feestje Cadeau

Ze rollen letterlijk al spelend met licht en muziek zo het festivalterrein op. Draadloos. Direct feest. Over dit Feestje-op-Wielen gaat nog heel lang nagepraat worden.

Holland Sport Fietsspel

Met deze wielerbaan fiets je de Tour de France op mini-formaat tegen anderen. Je stand houden we bij op het algemene dag-klassement zodat je aan het einde van de dag weet of je hebt gewonnen.

Energiefiets: bellenblaas en discolichten

Hoe cool is het om zelf je energie op te wekken? Door te trappen op deze fietsen creeër je grote zeepbellen of zorg je voor discolichten om het feestje nog leuker te maken.

Fietsrad van Fortuin

Draai aan het fietsrad van fortuin en maak kans op leuke prijzen. Van fietslampjes tot korting op fietsactiviteiten, en van gratis abonnementen tot fietsgadgets.

Wedstrijd binnenband vervangen

Heb jij ervaring met een binnenband vervangen? Daag iemand uit om de strijd aan te gaan en laat zien hoe snel jij dit kan. Je tijd noteren we en wie weet win jij wel een mooie prijs.

3D Fietsafleiding

Terwijl één deelnemer de simulatie beleeft met een VR-bril, kijken anderen mee via een aangesloten televisie. Zie en ervaar wat de gevaren zijn van fietsen met afleidingen.

Fotobooth

Hoe cliché het ook klinkt: een foto zegt meer dan duizend woorden. Maak een leuke foto met je vrienden of familie en leg jouw bezoek aan het leukste fietsfestival van Nederland vast!

Raad mee en win een Cortina e-bike

Weet jij het raadsel te raden? Vul jouw antwoord in op een kaartje, stop deze in de doorzichtige kubus op het festivalterrein en maak kans op een Cortina e-bike!

Bewonder Velomobiels en een Hoge Bi

Zegt dit jou niets? Dan moet je zeker komen kijken. Twee fietsen die je niet vaak (meer) ziet maar wel heel bijzonder zijn.

Fiets workouts voor thuis

CycleMasters biedt de mooiste Indoor Cycling workouts en andere oefeningen op en naast je spinningfiets. Op 25 juni kun je het buiten zelf proberen en ervaren hoe je thuis verder kan fietsen!

Snuffel(fiets) je mee?

De fiets draagt bij aan maatschappelijke oplossingen. Denk aan verkeersproblematiek maar ook aan luchtkwaliteit, volksgezondheid, interactie/participatie en de geluksbeleving. De gemeente Zwolle is op zoek naar snuffelfietsers.

Fietsfestival_logo_2022

Organisatie:

Fietsersbond (landelijk); Gemeente Zwolle; Fietsersbond afdeling Zwolle.

Categorieën