Afdeling 2.0 actief

Fietsersbond Zwolle & NO-Veluwe maakt doorstart

‘Wil je actief meedoen met de Fietsersbond?’ was een van de vragen in de enquete die in december vorige jaar door een klein groepje enthousiastelingen werd gelanceerd. Het leverde een behoorlijk aantal contacten op. Velen daarvan konden we in januari begroeten tijdens het fietscafé bij Cycloon Fietskoeriers in Zwolle. Een aantal van hen haakte daadwerkelijk aan en nu kunnen we melden dat de afdeling Zwolle & Noord-Oost Veluwe actief is. Een nieuwe naam voor deze afdeling, waarmee we duidelijker maken dat we er niet alleen voor Zwolle willen zijn.

De ‘doorstart’ betekent dat er structurele aandacht is voor de positie van de fietser in Zwolle, maar ook in de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek. Maandelijks komen we bij elkaar in de Zwolse Stadkamer en we overleggen met verantwoordelijken en belanghebbenden in de verschillende gemeenten. Daarbij pakken we een aantal thema’s bij de kop die in de enquête vaak werden genoemd: fiets en OV, fietsveiligheid, beleidsbeïnvloeding.  Maar ook fietsplezier is een van de onderwerpen. Daarmee willen we de aantrekkelijke kanten van fietsen laten ervaren.

Binnenkort komt de eerste nieuwsbrief uit van de vernieuwde afdeling. We bedanken het oude bestuur voor alles wat ze in de afgelopen jaren hebben gedaan. De Fietsersbond doet er mede dankzij hun inspanningen toe in Zwolle en omgeving en we zijn blij dat ze ons hier en daar nog blijven ondersteunen.

Categorieën