Naar de film met de Fietsersbond!

BIKES VS CARS, 7 juni 2024, Stadkamer, Zeven Alleetjes, 19:00 – 21:30

BIKESvsCARS_10small

Op 7 juni vanaf 19.00 uur heet de Fietsersbondafdeling Zwolle en NO-Veluwe je graag en gratis welkom bij de Nederlandse premiere van Bikes vs Cars in de Zwolse Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

Deze indringende documentaire toont een mondiale crisis waarvan we allemaal diep van binnen weten dat we erover moeten praten: het klimaat, de hulpbronnen van de aarde, steden waarvan de hele oppervlakte wordt opgeslokt door de auto. Een steeds groter wordende, vieze, luidruchtige verkeerschaos.

De fiets is een geweldig instrument voor verandering, maar de machtige belangengroepen die profiteren van de privéauto investeren elk jaar miljarden in lobbyen en adverteren om hun bedrijf te beschermen.

In de film ontmoeten we activisten en denkers die strijden voor betere steden, die weigeren te stoppen met fietsen ondanks alle obstakels die zij altijd weer tegenkomen.

Na afloop van de film gaat de Fietsersbond met de bezoekers in gesprek over de betekenis er van voor fietsers, de toekomst en Zwolle en omstreken. De discussie wordt geleid door Wim Bot, internationaal beleidsadviseur bij het landelijk bureau van de Fietsersbond.

Hoewel de film al in 2015 is gemaakt, is het voor het eerst dat deze in Nederland in het openbaar wordt vertoond.

Vrijwilligers gezocht 
De Zwolse Fietsersbond vertoont als NL-première de bekroonde documentaire van Fredrik Gertten. Met ons kraampje met promotiemateriaal willen we ongeveer een uur voor de film begint en een half uur nadat de film eindigt de bezoekers over onze activiteiten informeren en nieuwe actieve leden winnen. We zoeken vrijwilligers die samen met Julianka opbouwen, de kraam runnen en naar afloop weer alles inpakken.

Ben jij een enthousiast Fietsersbond lid en wil je ons evenementen-team komen versterken dan schrijf snel een mailtje aan [email protected] of bel Julianka, 06-58 76 62 63.

 

Categorieën