Op bezoek bij Radlobby Linz

Nederlands fietsperspectief op een Oostenrijkse stad met potentie!

Als actieve leden uit Zwolle en NO-Veluwe fietsen wij ook graag in buitenlandse steden. Wij vinden het interessant om te zien hoe de infrastructuur voor fietsen verschilt van die in ons eigen land en zijn altijd opzoek naar goeie ideeën die we bij de gemeente kunnen pitchen. Zo ontstond het idee om een afspraak te maken met een lokale afdeling van een soortgelijke organisatie en samen een rondje te fietsen door de stad.

IMG-20240605-WA0036
Beeld-auteur: Radlobby Linz

Linz (Oostenrijk) werd de locatie voor een eerste uitwisseling. Radlobby Linz reageerde enthousiast op het verzoek en stelde voor om samen door de stad te fietsen. Als kleine verrassing hadden zij de vertegenwoordiger van de afdeling mobiliteit uitgenodigd om met ons mee te gaan. Zij kon ons vertellen over de recente ontwikkelingen en strategie om van Linz en fietsvriendelijke stad te maken. Wat ons betreft heeft deze stad aan de bekende Danau Radweg zeker de potentie om een fijne fietsstad te zijn. Bijvoorbeeld door meer ruimte te maken voor de fiets en verschillende verkeersstromen meer van elkaar te scheiden.

Lees hier het bericht van Radlobby Linz over ons bezoek of bekijk de video.

Zowel de Radlobby als vertegenwoordiger van de mobiliteitsafdeling in Linz zijn van harte welkom om een tegenbezoek te brengen aan Zwolle en NO-Veluwe. Daarnaast zijn wij ook erg benieuwd naar recente ervaringen buiten de grens van onze leden. Zie jij op vakantie een gaaf fietsinitiatief of bijzonder goede/slechte fietsinfrastructuur? Mail de beelden naar [email protected] en wellicht verwerken we deze in de volgende nieuwsbrief.

radlobby_linz_-_radinfrastruktur-check_-_fietsersbond_zwolle_-_nebenfahrbahn-gruberstr
Beeld-auteur: Radlobby Linz

Categorieën