Filmpje nominatie Fietsstad-Zwolle

In het najaar maakte de Fietsersbond een filmpje om te laten zien waarom Zwolle genomineerd is voor Fietsstad-2014
Zwolle is een van de vijf gemeenten waar je goed kunt fietsen. Zwolle, Velsen, Enschede, Eindhoven en Almere willen allemaal Fietsstad 2014 worden. Het thema ‘Fietsen zonder hindernissen’ pakken ze allemaal verschillend op. De Fietsersbond laat nu in vijf filmpjes zien waarom je in de vijf genomineerde steden veilig, snel en plezierig kunt fietsen.
De filmpjes zijn afgelopen najaar opgenomen en laten goed zien hoe de gemeenten ruim baan geven aan de fiets. Projectleider Jaap Kamminga van Fietsstad 2014: “Fietsen zonder hindernissen begint bij goede infrastructuur, en alle gemeenten hebben daar hele goede voorbeelden van. Daarnaast zie je ook heel duidelijk dat goed fietsen een kwestie is van prioriteiten stellen: durven te kiezen voor de fiets als vervoermiddel door het bieden van gratis stallingen en goede doorgaande routes.”

Foto Zwolle genomineerd voor Fietsstad-2014

Fietsen zonder hindernissen

Slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten. Fietsers komen elke dag heel wat hindernissen tegen. Daarom heeft de Fietsersbond er voor gekozen om op  zoek te gaan naar de Fietsstad die het meeste doet om deze hindernissen voor fietsers op te lossen. Begin mei wordt de winnaar van Fietsstad 2014 bekend gemaakt. De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Profile ‘de Fietsspecialist’ en sponsor Klaver Fietsparkeersystemen.
De filmpjes van Zwolle en de vier andere genomineerden zijn op YouTube te bekijken. Daarnaast is er een speciale site over Fietsstad-2014.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.